top of page
Molde Panorama

Turist i Molde by

Hva ønsker du å oppleve?

Kultur

Romsdalsmuseet - Kultur i Molde

Utsikt

Utsikt storlihytta

Aktiviteter

Aktiviteter i Molde: Høyt og Lavt

Turer

Turer.HEIC

Noe annet du leter etter?

Åpningstider

Sentrum.HEIC

Mat & Drikke

Mat og Drikke Molde

Parkering

Sentrum.HEIC

Overnatting

Overnatting i Molde

"Pakker" er en tjeneste fra MoldeCity som skal hjelpe turister og byens besøkende å oppleve byen fra sin beste side. Grunnet juridiske årsaker er ikke dette noe vi har mulighet til å tilby enda. Men, plutselig dukker det opp!

Pakker

Kommer!

Kultur

Kultur og Historie

Kultur og Historie - Molde

Dersom du ønsker å oppleve lokal kultur og historie, er Romsdalsmuseets "By og bygde-museum" noe for deg. Her blir det vist til byens historie under blant annet krigen, lokale virksomheters oppbygging og mye mer!

Dersom du ønsker mer info om historie og kultur rundt området kan du også laste ned appen Voice of Norway. Der du kan høre historier mens du går rundt i området. Appen tilbyr mye god informasjon rundt by- og bygdemuseet og i sentrum.

 

Romsdalsmuseet har også andre steder det er mulig å besøke. Chateauet med en flott hage finner du en liten spasertur fra by- og bygdemuseet. Fiskerimuseet på Hjertøya kan du komme deg til ved hjelp av Hjertøyruta som tar ca. 10 min fra sentrum.
 

Kultur og Historie Molde

Bilde: En liten del av utstillingen på Romsdalsmuseet. Midt i bildet blir den kjente og lokale brusprodusenten Oskar Sylte fremmet. Det blir både vist til historie på en digital skjerm og fysiske objekter.

Utsikt
Utsikt Molde

Utsikt

Med så flotte fjell- og fjord-omgivelser i alle retninger, kan det være vanskelig å velge ut kun et utsiktspunkt. Det meste kjente kan du finne på Varden, hvor du ser ut over hele Moldepanoramaet, (se bildet under), men det er ikke bare på Varden du kan nyte en god utsikt. Om du går en tur i Moldemarka kan du finne mange fantastiske utsiktspunkt. Fra Storlihytta er et godt eksempel. 

Du kan også finne gode fine utsiktspunkter som ikke befinner seg på fastlandet. På sørsiden av Sekken er en fantastisk utsikt over Romsdalsfjorden som brer seg mellom fjellgapene. (Se bildet til venstre)

Bilde: Romsdalsfjord. Utsikten fra sørsiden av Sekken. Du kan nyte denne nydelige utsikten dersom du tar deg tid til sykkelturen Sekken Rundt.

Utsikt Molde

Bilde: Moldepanoramaet fra Varden. Gå, sykle, eller kjør opp til Moldes mest kjente utsiktspunkt, Varden. Her får du en bred oversikt over landskapet rundt deg.

bottom of page